Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Cornelis Krusemanstraat 23 (II) 1075NC Amsterdam

Asking price € 565.000 

Save property
Year of construction
1923
Floor space
83 m²
Number of rooms
2

Description

Bijzonder ingedeeld appartement met schitterende lichtinval door de ronding van de erker en het balkon in de woonkamer! Dit object is gelegen op een prachtige plek in Oud Zuid aan de rustige Cornelis Krusemanstraat, het verlengde van De Lairessestraat en vlakbij het Valeriusplein.

Indeling
Via het goed onderhouden trappenhuis, stapt u op de tweede verdieping binnen in het halletje welke in een ruime woonkeuken uitkomt die uitkijkt op de tuinen aan de achterkant van het appartement. De tegelvloer is speciaal ontworpen voor deze keuken waarbij de overgangen van het patroon zijn afgebiesd met messing naden. Alle afleg werkvlakken en vensterbank zijn bedekt met 3cm dik Belgisch hardsteen. Vanuit de keuken komt u via de prachtig ontworpen poort, welke bekleed is met kleurige sediment tegelstrips, in de ruime woonkamer waar het in de loop van de dag een waar ‘feest' van prachtig variërend invallend licht is.

De ronde erker aan de voorzijde van de woonkamer is een absoluut pareltje. In de erker is een unieke hoekbank gecreëerd met opklapbare zittingen en diepe laden waarin zich veel opbergmogelijkheid bevind. Vanuit de erker heeft u een prachtig en ruim uitzicht op de Cornelis Krusemanstraat. De woonkamer biedt meerdere mogelijkheden qua indeling en heeft vele (speelse) opbergruimtes.

Aan de achterzijde van de woonkamer is een ruim, zonnig balkon op het Zuid-Oosten met een mooie balkonkast die vrij van de vloer aan de muur is bevestigd. Het balkon heeft uitzicht op het bladerdek van de bomen in de tuinen waardoor je je op een landelijke plek waant. In de woonkamer en de keuken zijn handige schilderij-ophang-lijsten weggewerkt in het stucwerk. Door het hele appartement bevinden zich tegelplinten ter afwerking. Alle ramen aan de voorzijde van de woning hebben de originele glas-in-lood bovenramen.

Vanuit de woonkamer is via klapdeuren de ruime slaapkamer en de badkamer aan de voorzijde van de woning toegankelijk. De badkamer, een origineel ontworpen douchekrul met metrotegels, mét vloerverwarming en ventilatiesysteem, grenst aan de slaapkamer en is een lust voor het oog! De slaapkamer heeft 2 openslaande ramen met dubbel glas.

Omgeving
De Cornelis Krusemanstraat is gelegen in het zeer gewilde stadsdeel Oud-Zuid, in het verlengde van de De Lairessestraat. Nabij vindt u o.a de Cornelis Schuytstraat, een van de leukste en gezelligste winkelstraten van Amsterdam met tal van winkels. En in de directe omgeving bevinden zich talloze zeer goede restaurants en uitstekende winkels op de Amstelveenseweg/Koninginneweg omgeving. Tevens vindt u op korte afstand de Jacob Obrechtstraat, het Valeriusplein en natuurlijk het prachtige Vondelpark. Het Rijksmuseum, het van Gogh Museum en het Concertgebouw vindt u aan het eind van de straat en in de directe omgeving zijn er meerdere cafés en restaurants met enkele gezellige terrassen voor een goed glas wijn. Ook een heerlijke ‘Balinees’ een aantal deuren verderop is een echte aanrader! In deze buurt zijn heel veel goede lagere en middelbare scholen, een grote Huisartsenpraktijk, en een goede Tandartsenpraktijk. Op 10 minuten fietsafstand het VU. Er bevind zich een fietsenstalling aan de overkant.

Bereikbaarheid
De woning heeft een gunstige ligging ten opzichte van het openbaar vervoer. Diverse tram- en buslijnen bevinden zich op loopafstand van het Haarlemmermeerstation, en Station Amsterdam-Zuid (Zuid-as) ligt op vijf minuten fietsafstand. De ring A-10 (afslag S109) is binnen enkele minuten te bereiken met de auto. Vanaf hier heeft u een directe verbinding met Schiphol. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt en momenteel is er geen wachttijd voor een parkeervergunning. Stapt u liever op de fiets? Binnen 5 minuten fiets u naar het Museumplein, het centrum van de stad en het Vondelpark is slechts 2 minuten fietsen!

Bijzonderheden
- De etage heeft dubbelglas
- 82,6 m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- Unieke erker met uitzicht op de Cornelis Krusemanstraat;
- Bijzondere woning met unieke elementen;
- Zeer centraal gelegen;
- Erfpacht afgekocht tot 2048;
- Goed georganiseerde VVE;
- Dubbel bovenhuis (3- en 4-hg) is tevens te koop;
- De 3 etages (2+3+4) zijn tevens samen te koop;
- Oplevering in overleg;
- Notaris keuze aan koper, echter in Amsterdam.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."
Read full description

Features

Transfer

Entry date
2-3-2019
Status
available
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Construction type
Existing property
Year of construction
1923

Surface Area and Volume

Usage area Living
83 m²

Layout

Total number of rooms
2

Energy

View all features

Photos

MVA neighbourhood information: Willemspark

Welcome to the Museumkwartier, Apollobuurt and Willemsparkbuurt. This area is bordered by the Vondelpark, Stadhouderskade, Boerenwetering, Zuideramstelkanaal and the Oplympiaplaza. Characteristic for this area is the Museumplein with the Rijksmuseum, Van Gogh museum, the Stedelijk Museum and the Concert Hall as tourist spots. The Museumplein attracts more than 1 million visitors a year, also big events are held at the Museumplein on a regular basis. The residential area mainly consists of big villa’s which in most cases aren´t available for rent. Most houses are in the Amsterdam School style especially the houses at the Minervalaan. Museumquarter is an absolute must for lovers of art, antiques and curiosities: the area has been at the heart of the Dutch art and antiques trade for over 80 years.

map Cornelis Krusemanstraat 23 (II) 1075NC Amsterdam

View maps