Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Cornelis Krusemanstraat 23 2+3 1075NC Amsterdam

Asking price € 1.575.000 

Save property
Year of construction
1923
Floor space
234 m²
Number of rooms
9

Description

Driedubbel bovenhuis met schitterende lichtinval in de drie ronde erkers (op elke verdieping een), twee balkons en een (nog aan te leggen) dakterras van 32 m2 op het zuiden. Het object ligt op een prachtige plek in Oud Zuid aan de rustige Cornelis Krusemanstraat in het verlengde van De Lairessestraat. Dit huis biedt de mogelijkheid om in eigen regie een prachtige, zeer grote woning te ontwikkelen.

Indeling
Via het goed onderhouden trappenhuis met eigen opgang, stapt u op de tweede verdieping binnen in een kleine hal die overgaat naar de prachtige ruime woonkeuken in deze sfeervolle woning. In de ruime en lichte keuken bevind zich een speciaal ontworpen tegelvloer waarbij de overgangen met een messing strip zijn afgebiesd. Openslaande ramen met dubbel glas met origineel hang- en sluitwerk. Via een mooi bewerkte poort die bekleed is met kleurige sediment tegelstrips, komt u in de ruime woonkamer. De erkers aan de voorzijde geven een hele bijzondere lichtinval aan deze etages mede door het gehandhaafde oude glas aan de buitenzijde (binnenkant voorzetramen) is vooral aan het einde van de dag daar de lichtinval betoverend. In de erker is een unieke hoekbank gecreëerd, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de Cornelis Krusemanstraat.

De ruime woonkamer biedt veel mogelijkheden qua indeling en geeft tevens toegang via de dubbele klapdeuren tot de slaapkamer aan de voorzijde. In deze kamer zijn 2 openslaande ramen met dubbel glas. Aangrenzend aan de slaapkamer bevind zich een doucheruimte: een origineel ontworpen douchekrul betegeld met metrotegels. Er zijn vloerverwarming en een afzuiginstallatie in de douchekrul aanwezig en een kleine wastafel. In de slaapkamer bevinden zich enkele diepe opbergruimten waaronder een ingenieuze, half open kleding legkast met een diepe uitschuifbare laden.

Via het eigen trappenhuis loopt u verder naar de derde en vierde verdieping van deze woning.

Op de derde verdieping is een karakteristiek woongedeelte met kamer-en-suite en glas-in-lood schuifdeuren, welke ook uitstekend als slaapkamer(s) gebruikt kan worden. De unieke erker komt ook hier weer terug. Tevens zijn er twee originele marmeren schouwen die de ruimtes compleet maken. De derde verdieping biedt tevens 2 ruime slaapkamers, een separaat toilet en een (nog te realiseren) tweede badkamer.

Op de vierde en bovenste etage bevinden zicht tot slot drie ruime slaapkamers, waarbij de slaapkamer aan de voorzijde, door de erker, een nog mooier uitzicht heeft op de Cornelis Krusemanstraat. Met oud-en nieuw is het vanuit deze erkerkamer iedere keer weer een onvergetelijk schouwspel, zo ook de zonsondergangen!
Het is mogelijk om op deze verdieping aansluitend een dakterras van ca. 32m2 te realiseren. Er is reeds toestemming van de VVE en een vergunning vanuit de gemeente afgegeven om dit terras te realiseren. In de splitsingsakte is opgenomen dat dit dakterras exclusief in gebruik kan worden genomen door 3-hg. De foto van het dakterras is een impressie van het nog aan te leggen dakterras.

Kortom, een fantastische grote woning met talloze mogelijkheden en veel ruimte voor herindeling.

Omgeving
De Cornelis Krusemanstraat is gelegen in het zeer gewilde stadsdeel Oud-Zuid, in het verlengde van de De Lairessestraat. Nabij vindt u de Cornelis Schuytstraat, een van de leukste en gezelligste winkelstraten van Amsterdam met tal van winkels. Zo ook de Amstelveenseweg en de Zijlstraat met hun talloze leuke winkels en goede restaurants. Tevens vindt u op korte afstand de Jacob Obrechtstraat, het Valeriusplein en natuurlijk het prachtige Vondelpark. In de directe omgeving bevind zich een grote huisartspraktijk en een hele goede tandarts. Station Amsterdam Zuid en ziekenhuis de VU bevinden zich op 10 minuten fietsafstand. In deze omgeving zijn talloze goede lagere en middelbarescholen aanwezig. Er is aan de overkant tevens een beveiligde fietsenstalling.

Het Rijksmuseum, het van Gogh Museum en het Concertgebouw bevinden zich aan het eind van de straat en in de directe omgeving zijn er meerdere cafés en restaurant met gezellige terrassen voor een heerlijk glaasje wijn. Ook de ‘Balinees’ enkele deuren verderop is een echte aanrader!

Bereikbaarheid
De woning heeft een gunstige ligging ten opzichte van het openbaar vervoer. Diverse tram- en buslijnen bevinden zich op loopafstand en station Amsterdam Zuid ligt op 10 minuten fietsen. De ring A-10 (afslag S109) is binnen enkele minuten te bereiken met de auto. Vanaf hier heeft u een directe verbinding met Schiphol. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt en momenteel is er geen wachttijd voor een parkeervergunning.

Bijzonderheden
- 233,70 m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- Unieke erker met uitzicht op de Cornelis Krusemanstraat;
- Vergunning tot realisatie dakterras aanwezig, gebruik is opgenomen in de splitsingsakte;
- Bijzondere woning met unieke elementen;
- Zeer centraal gelegen;
- Erfpacht afgekocht tot 2048;
- Goede georganiseerde VVE (maandelijkse servicekosten € 250,-);
- Dubbel bovenhuis (3- en 4-hg) wordt tevens los aangeboden;
- De tweede etage wordt tevens los aangeboden;
- Oplevering in overleg;
- Notaris keuze aan koper, echter in Amsterdam.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."
Read full description

Features

Transfer

Entry date
20-10-2018
Status
available
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Construction type
Existing property
Year of construction
1923

Surface Area and Volume

Usage area Living
234 m²

Layout

Total number of rooms
9

Energy

View all features

Photos

MVA neighbourhood information: Willemspark

Welcome to the Museumkwartier, Apollobuurt and Willemsparkbuurt. This area is bordered by the Vondelpark, Stadhouderskade, Boerenwetering, Zuideramstelkanaal and the Oplympiaplaza. Characteristic for this area is the Museumplein with the Rijksmuseum, Van Gogh museum, the Stedelijk Museum and the Concert Hall as tourist spots. The Museumplein attracts more than 1 million visitors a year, also big events are held at the Museumplein on a regular basis. The residential area mainly consists of big villa’s which in most cases aren´t available for rent. Most houses are in the Amsterdam School style especially the houses at the Minervalaan. Museumquarter is an absolute must for lovers of art, antiques and curiosities: the area has been at the heart of the Dutch art and antiques trade for over 80 years.

map Cornelis Krusemanstraat 23 2+3 1075NC Amsterdam

View maps