Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
previous | next

Majella 28 + GAR 1186CG Amstelveen

Asking price € 550.000 

Year of construction
1971
Floor space
137 m²
Number of rooms
5
Lot size
115 m²

Description

Aan de rand van de groene en kindvriendelijke wijk Groenelaan, op loopafstand van enerzijds de winkels en anderzijds het buitengebied van de polder, ligt dit heerlijk vrij gelegen, gezellige woonhuis waarin eventueel ook gewerkt kan worden. Het pand telt in totaal ca. 138m, heeft een parkeerplek / oprit voor de deur, een fijne achtertuin n balkon op het zuiden.

De stad Amstelveen behoort tot de top 3 van meest populaire woonplaatsen van ons land. En niet voor niets; Amstelveen heeft veel te bieden met prachtige winkelcentra zoals Groenhof en het Stadshart Amstelveen, diverse recreatiegebieden zoals de Polder waardoorheen de Amstel slingert en het Amsterdamse Bos. Ook de ligging tegen megamagneet Amsterdam aan is aantrekkelijk en Amstelveen zelf heeft een ongekend aanbod aan faciliteiten op het gebied van onderwijs; met onder meer 2 Internationale scholen en sport; Amstelveen telt alleen al 7 hockeyclubs en meer dan 20 sportscholen.

De buurt:
Groenelaan in een wijk gelegen in het zuidoosten van Amstelveen, en is van oorsprong ontstaan in het begin van de 70-er jaren. De wijk bestaat uit 4 sub-buurten die rondom het onlangs gerenoveerde winkelcentrum Groenhof gelegen zijn. Alle buurten zijn aangelegd als zogenaamde tuinstad, met veel bomen en pleinen. Het is een bijzonder fijne, groene en rustige woonbuurt met scholen, winkels, openbaar vervoer en uitvalswegen binnen handbereik. Bij de bewoners zelf staat de buurt te boek als betrokken en gezellig en er wordt met regelmaat een buurt-BBQ georganiseerd.

De woning:
In totaal meet de woning 138m verdeeld over 3 etages. De oorspronkelijk drive-in functie met inpandige garage is jaren geleden al komen te vervallen en er wordt thans in de mooie grote tuinkamer op de begane grond gewerkt aan huis. Een nieuwe eigenaar, kan de tuinkamer op de begane grond natuurlijk als extra leefruimte (wonen of slapen) inrichten.

De woning heeft dankzij zijn indeling en afmeting veel mogelijkheden; bewoning met een groot gezin is mogelijk, waarbij 5 of meer slaapkamers te realiseren zijn. Maar een nieuwe eigenaar kan ook een eigen bedrijf/kantoor aan huis starten en de huidige indeling in tact laten. Door de ideale ligging, heeft u zowel aan de voor- als achterzijde geen direct overburen, maar wel veel zon en rust. Op steenworp afstand zijn winkels en scholen. Het openbaar vervoer ligt op ca. 5 (bus) resp. 15 (metro) minuten lopen.
De eerste etage wordt thans nagenoeg geheel in beslag genomen door een gezellige living en een open keuken, die gezamenlijk in een U-vorm om het trappenhuis heen gelegen zijn. De living heeft een gezellige openhaard en deur naar het balkon op het zuiden. De keuken is mooi ruim van opzet en kijkt vanaf het lange aanrecht gezellig uit op de straat. Op de mooie overloop met glazen wand naar de woonkamer, bevindt zich een wc.
De bovenste etage is bestemd als slaapverdieping, met 3 goed bemeten slaapkamers en een badkamer. De badkamer is compleet met ligbad, wastafelmeubel en een tweede toilet. De stijl van de badkamer is charmant en zeer netjes te noemen.
Tot slot nog eens terug naar de begane grond waar de woning beschikt over een grote tuinkamer, waar zich thans een webwinkel bevindt. Daarnaast is er nog een ruime trapkast n een grote inpandige berging met aansluiting voor uw was-/droogmachine.
Gaan we naar buiten, dan zien we aan de achterzijde een weelderige en ook zonnige tuin met mooi aangelegde borders en een vijvertje. Deze heerlijke tuin is gelegen op het zuiden en kent geen directe inkijk van overburen. De tuin heeft een diepte van bijna 9 meter. Onder het afdakje van het balkon, kunt u zelfs bij slecht weer buiten zitten.
Aan de voorzijde wordt de tuin getypeerd door een ruimte waar je je auto met gemak kan parkeren, naast de fraai aangelegde borderbakken.

Het onderhoud en installaties:
Oorspronkelijke bouwjaar woonhuis: 1971.
Algemeen onderhoud intern: 2006 (keuken, stuc- en schilderwerk, etc.)
Nieuwe elektrische installatie (6 groepen + aardlekbeveiliging): 2006
Nieuwe ketel (Nefit Topline HRC): 2010
Nieuw plat dak (gesoleerd): 2015
Deels nieuwe kozijnen/ramen: 2018
Schilderwerk buiten voor en achter: 2019
De woning verkeert intern en extern in nette staat van onderhoud. De woning is verder geheel voorzien van dubbel glas, een zonnescherm en een intercom installatie.

Overzicht belangrijke kenmerken:
Vraagprijs woning : 445.000 kk
Gebruiksopp. wonen: 138m. Balkon: 7m. Achtertuin: 44m. Voortuin: 25m. Perceel: 117m
Aantal kamers: 5
Oplevering: De woning wordt in de huidige staat van onderhoud doch leeg en ontruimd opgeleverd. Datum oplevering: voorkeur: okt/nov. 2019.
Bijzonderheden: Voormalige drive-in woning. Geschikt voor (groot) gezin of werk aan huis. Ook geschikt te maken voor minder valide mensen. Ligging nabij winkels en natuur.
Onderhoud: Intern: goed. Extern: goed
Read full description

Features

Transfer

Entry date
2020-12-12
Status
available
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Single-family home
Construction type
Existing property
Year of construction
1971

Surface Area and Volume

Floor space
137 m²
Lot size
115 m²

Layout

Total number of rooms
5
View all features

More information

Majella 28 + GAR 1186CG Amstelveen

View maps

Amstelveen

Amstelveen has a lot to offer. Amstelveen’s favourable position, between Schiphol and Amsterdam, means that living here is very popular. Besides the many green areas, parks and gardens, Amstelveen boasts numerous organisations and facilities in the field of art, culture, sports, shopping and entertainment. The city is home to a few modern art museums, for example, Museum van der Togt. In summer you can take a return trip from Amsterdam to Amstelveen with a historic tram. The Amsterdamse Bos is a lovely park for rambling, picnicking, or playing sports. Amstelveen has a population of 89,918 (2017) and is a suburban part of the metropolitan area of Amsterdam.

Your purchasing agent knows the market like no other

When you enlist the services of a purchasing agent who is affiliated with the MVA or NVM, you can be sure he or she knows all the ins and outs of the relevant market. Especially when housing prices are volatile, you can be assured that your estate agent is taking all the necessary factors into account.

Continue reading