Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
previous | next

Nieuwe Leliestraat 11 1015SH Amsterdam

Asking price € 2.450.000 

Year of construction
-1906
Floor space
259 m²
Number of rooms
8
Lot size
98 m²

Description

PUUR* WONEN! ZEER UNIEK MONUMENTAAL WOONHUIS VAN CA. 260 m2, VOLLEDIG GERENOVEERD MET NIEUWE FUNDERING IN HARTJE JORDAAN

Dit prachtige rijksmonument “De Nieuwe Lelie” uit 1700 strekt zich uit over vijf verdiepingen:
1. het souterrain,
2. de bel-etage,
3. de eerste verdieping,
4. de tweede verdieping,
5. de derde verdieping/vide.

Het pand ligt op eigen grond en is volledig gerenoveerd. Vele originele details zijn intact gebleven. Dit sfeervolle pand heeft een industrieel-kunstzinnige touch. Alle verdiepingen zijn bijzonder ruimtelijk opgezet en hebben plafonds met originele balken. Elke verdieping beschikt over een eigenzinnige, handgemaakte keuken, een sfeervolle open haard (gas) en een terras op het zuiden; het souterrain heeft een patio.

De drie heerlijke terrassen op het zuiden en de patio geven het gevoel van veel ruimte en licht.
In het huis zelf wordt dit extra benadrukt door de grote ramen en deuren aan de voor-, zij-, en achtergevel, de breedte van de woning en de licht-inval. De compleet nieuwe fundering is gerealiseerd met nieuwe twintig meter diepe houten palen, waarop een 30 cm betonnen vloer, verankerd in de muren. Alle verdiepingen hebben ook speciaal op maat gemaakte scheidingswanden, deuren en schuifdeuren van met de hand geëtst mat glas of helder glas, in metalen profielen. Alle houtwerk van de voor-, achter- en zijgevel en alle buitenmuren van het pand zijn in 2019 geschilderd.
In de zomer van 2018 zijn aan beide zijden van het dak compleet nieuwe zinken goten aangebracht.
De Nieuwe Leliestraat ligt in een van de meest gewilde gedeelten van de Jordaan in een zijstraat van de Prinsengracht.
Deze woning kenmerkt zich door de stilte en de rust in huis, terwijl op vijftig meter lopen het levendige Amsterdamse centrum met zijn mooie grachten (Werelderfgoed Unesco) aan je voeten ligt.

Souterrain
Het souterrain heeft een eigen ingang via de oorspronkelijke, openslaande deuren; het is daarmee ook geschikt voor zelfstandig wonen, en als kantoor, praktijkruimte of studio. Momenteel is het souterrain in gebruik als praktijkruimte.
Het souterrain heeft over de gehele verdieping een prachtige lichte gietvloer met vloerverwarming en een open haard.
Het souterrain is ook via de de bel-etage te bereiken en af te sluiten. De slaapkamer ligt aan de achterzijde en geeft middels openslaande deuren toegang tot de patio.
In de patio van het souterrain is door een aannemer een waterafvoersysteem gemaakt, dat automatisch inschakelt bij overtollig regenwater.
Ook de bodem van de patio is voor dit doel op speciale wijze ingericht.
De twee putten voor de trap naar de voordeur van de bel-etage zijn met dit systeem verbonden.

Bel-etage
Via de hardstenen buitentrap met originele balustrade komt u de woning binnen.
De hal met het speciaal ontworpen trappenhuis geeft toegang tot de bel-etage en de bovengelegen verdiepingen. De hal heeft een open en licht karakter door de grote glazen wanden en schuifdeuren. De bel-etage heeft zeer grote raampartijen aan beide zijden. In combinatie met het hoge balken plafond zorgt dit voor een ruimtelijk gevoel.
De bijzondere schouw rond de open haard is opgebouwd van brokken zandsteen afkomstig uit een oude Franse boerderij. De vloer bestaat uit brede, originele Amerikaans-grenen vloerdelen, die ook op de bovengelegen verdiepingen liggen. De kozijnen hebben een prachtige hardhouten roedeverdeling. De handgemaakte keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Er zijn gaspitten, verzonken in het aanrechtblad, een magnetron/oven en een koelkast met vriezer (Liebherr). In het plafond boven de gaspitten bevindt zich een krachtige afzuiginstallatie.
De wasmachine (Miele), de droger (Miele), de vaatwasser (Siemens) zijn ingebouwd in het daartoe speciaal ontworpen houten meubel.

De cv-ketel (Nefit) is van mei 2015.
In 2020 is een nieuwe 150 liter-boiler geplaatst.

Via de openslaande deuren in de keuken heeft u toegang tot het ruime, stille terras op het zuiden.

Eerste verdieping

Vanuit het trappenhuis heeft u toegang tot de eerste verdieping.
Deze riante verdieping, nu in gebruik als woon/slaap-etage, is ook erg licht door de grote raampartijen aan beide zijden. Het ruime terras aan de achterzijde is ideaal om 's morgens rustig uw eerste koffie te drinken.
Ook op deze verdieping bevinden zich wederom een sfeervolle open haard, ensuite schuifdeuren en speciaal ontworpen kasten.

De badkamer ligt aan de voorzijde en is voorzien van een inloopdouche, wc en twee gespiegelde wastafels.
De badkamer is in 2019 volledig vernieuwd.
De badkamer heeft apart instelbare vloerverwarming, en is ook verbonden met het centrale verwarmingssysteem.

De voor deze verdieping speciaal ontworpen keuken ligt aan de achterzijde en geeft toegang tot het ruime terras op het zuiden.

Tweede en derde verdieping

Via de interne trap heeft u toegang tot de tweede verdieping met prachtig hoog balken plafond tot in de nok (ongeveer 5,3 meter hoog). Ook op deze verdieping treft u een speciaal ontworpen keuken, een open haard en een terras op het zuiden aan.

Via de wenteltrap bereikt u de vide met het speelse slaapgedeelte en heeft u uitzicht op de
Westertoren! Daar vindt u ook een badkamer met inloopdouche, wc en wasbak.
De vide beschikt over meerdere inbouwkasten.

De tweede verdieping is momenteel ook in gebruik als praktijkruimte.

Omgeving

De Nieuwe Leliestraat is een gezellige, rustige straat op een toplocatie in de Jordaan.
De woning is gelegen midden in de Jordaan.
Het Anne Frank-huis, het Tulpenmuseum, het Kaasmuseum en de biologische Noordermarkt (op zaterdag) zijn om de hoek.
Kleine lokale café’s, gezellige terrassen en restaurants aan de Prinsengracht, de Westerstraat, en in de knusse kleine winkelstraatjes geven de Jordaan haar eigen kleur. Evenals de inspirerende boetiekjes, de IJsfabriek, een keur aan winkels en diverse open markten.
De huisarts, apotheek, tandarts en kapper, schoenmaker, drogist, Marqt met prachtige producten en de bekende supermarkten zijn op loopafstand.

Ook diverse musea en theaters, bioscopen, opera, galeries, yogacentra, sport- en andere clubs,
het Koninklijk Paleis op de Dam, de pittoreske Negen Straatjes, het Centraal Station en allerlei ander openbaar vervoer zijn eenvoudig bereikbaar.

Tenslotte

Volledig op het pand afgestemd zijn de verplaatsbare kasten en tafels op wielen. Deze zijn van een uniek, éénmalig ontwerp, door een kunstenaar-aannemer met de hand gemaakt.
Deze behoren bij het pand en kunnen eventueel overgenomen worden.

Op alle verdiepingen is een rookmelder en koolmonoxidemelder geplaatst.

Het pand biedt vele mogelijkheden.
Wonen en werken kunnen erg goed worden gecombineerd.
Voor een gezin met opgroeiende of studerende kinderen is dit pand ook zeer geschikt omdat drie verdiepingen zelfstandig te bewonen zijn.
De studerende dochters van de verkopers hebben met veel plezier ieder zelfstandig op een eigen verdieping gewoond, en hebben daar ook hun eigen bedrijf kunnen starten.
Het pand biedt ook mogelijkheden tot het geven van kamerconcerten, huisvoorstellingen, exposities, film- en foto shoots, zoals al regelmatig in het pand hebben plaatsgevonden.

Bijzonderheden/samenvatting

* Ruimtelijk woonhuis met vijf verdiepingen
* Uniek en karakteristiek rijksmonument
* Rustige en stille locatie in het centrum van Amsterdam
* Omringd door de creativiteit en artisticiteit van de Jordaan
* Veel is speciaal ontworpen en handgemaakt
* Elke verdieping beschikt over een keuken (gaskooktoestel, koelkast/vriesvak, magnetron/oven), en een buitenruimte (terras/patio)
* Drie verdiepingen met badkamer
* Open haard op vier verdiepingen
* Terrassen alle op het zuiden
* Woonhuis gelegen op eigen grond
* Veel lichtinval (zeer hoge plafonds en raampartijen)
* Veel originele details

De verkopers: “Wij hebben dit huis in alle opzichten als een fantastische beleving ervaren.
Dit huis moet je voelen”.
Read full description

Features

Transfer

Entry date
2021-6-5
Status
available
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Single-family home
Construction type
Existing property
Year of construction
-1906

Surface Area and Volume

Floor space
259 m²
Lot size
98 m²

Layout

Total number of rooms
8
View all features

More information

MVA neighbourhood information: Jordaan

The Jordaan is one of the most well-known neighbourhoods in Amsterdam. It is an amazing area to live, go out and have some fun. The Jordaan’s best features are created by their history, the residents and its urban character. Within the Jordaan you can find several small streets with beautifully restored buildings, there are plazas and public gardens, but also canals and streets where you can find marketplaces and small shops. These attractive features of the Jordaan can mostly be found on the North side of this neighbourhood, the southern part is in comparison to the North more described as residential area.

Nieuwe Leliestraat 11 1015SH Amsterdam

View maps

Amsterdam

Amsterdam is the largest Dutch city, the capital of the Netherlands, and the nation's financial, business, cultural and commercial capital as well. Since its founding in the 12th century, Amsterdam has evolved from a small fishing village into one of the most important ports in the world during the Dutch Golden Age. Museums like the Rijksmuseum, the Van Gogh and the Stedelijk also give Amsterdam serious cultural credibility. Amsterdam's compact size, cycling lifestyle, diverse population (more than 170 nationalities), English-speaking natives, abundance of green space, reliable public transportation system and central location within Europe mean it's not only a great place to visit, but also a great place to live.

Your purchasing agent knows the market like no other

When you enlist the services of a purchasing agent who is affiliated with the MVA or NVM, you can be sure he or she knows all the ins and outs of the relevant market. Especially when housing prices are volatile, you can be assured that your estate agent is taking all the necessary factors into account.

Continue reading