Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
previous | next

Witte Herenstraat 18 rood 2011NV Haarlem

Year of construction
1880
Floor space
80 m²
Number of rooms
3

Description

~ English text below ~

Altijd al sfeervol willen wonen in het historische stadshart van Haarlem? Dan kan dit zomaar jouw droomhuis zijn!

In één van de gezelligste straatjes van Haarlem, hartje centrum, maar toch rustig gelegen, vind je deze sfeervolle, dubbele bovenwoning uit ca. 1880 met twee slaapkamers en een heerlijk dakterras op het westen. Daarnaast beschikt de woning over de volgende pluspunten:

+ Lichte woonkamer met hoog plafond en inbouwkasten.
+ Nette open keuken vernieuwd in 2018.
+ Karakteristieke en ruime slaapkamer met balken en de nok in het zicht.
+ Moderne badkamer (2018).
+ Zonnig dakterras van ca. 9m2 (bij gedogen) op het westen.
+ Gelegen in rustige, autoluwe straat.
+ Op een toplocatie in het centrum nabij de Grote Markt, winkels, horeca, uitvalswegen, openbaar vervoer en (sport)voorzieningen.

BeLeef! deze woning via een virtuele bezichtiging! Loop door de woning heen, bekijk de woning van een afstand of zoom in. Benieuwd? Kijk snel op Funda onder 3D tour!


Indeling:

Parterre: Entree met meterkast en trap naar eerste verdieping.

Eerste verdieping: Vanuit de hal komt je in de sfeervolle en lichte woonkamer. Het heeft een hoog plafond en originele inbouwkasten. De moderne open keuken ligt aan de achterzijde en is vernieuwd in 2018. Hij is voorzien van een vaatwasser, 5-pits gasfornuis met oven en afzuigkap. Achter de keuken zit het toilet met fonteintje. Aan de voorzijde van de woning is een kleinere slaap-/werkkamer gecreëerd met een inbouwkast. Via een vaste trap in de hal kom je op de bovenverdieping.

Tweede verdieping: Boven gekomen sta je direct in de karaktervolle en ruime slaapkamer welke de hele bovenverdieping beslaat en een open indeling heeft. Het is een grote kamer met de nok en balken in het zicht en inbouwkasten. In de kamer staat een vrijstaand bad en aan de voorzijde is er een open badkamer met royale inloopdouche, een wastafel en de aansluiting voor de wasdroger.
Tevens is er een inbouwkast met de opstelling van de cv-ketel en de aansluiting voor de wasmachine. Een deur aan de achterzijde, geeft toegang tot het zonnige dakterras op het westen, waar de zon van 12 uur ’s middags tot het eind van de dag schijnt. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op het achtergelegen hofje met een Japanse bloesemboom.


Ligging:

De ligging is fantastisch! Midden in het historische stadshart van Haarlem, maar toch in een rustig en autoluw straatje. Door de rustige ligging merk je niet dat je midden in het bruisende hart van Haarlem woont. De Grote Markt, alle winkels, restaurants en cafés, theater, bioscoop en andere uitgaansgelegenheden liggen letterlijk om de hoek. Ook voor groen en het buitengevoel hoef je niet ver te zoeken. Het Kenaupark is 5 minuten lopen en aan de andere kant van het spoor ligt het prachtige stadspark "Bolwerken". Naar de duinen en Bloemendaal aan Zee fiets je in nog geen half uur. Wil je de stad uit, dan bevindt Haarlem trein- en busstation zich op loopafstand en dit geldt ook voor bushalte Verwulft richting Schiphol en halte Nassaulaan met meerdere buslijnen. Met de auto zit je in ongeveer 10 minuten op de A9 richting Amsterdam en Schiphol of op de Randweg richting het noorden. Parkeren kan middels een parkeervergunning in een parkeergarage of op straat.

Kortom een prachtig appartement op een fantastische locatie voor veel woonplezier! Zeker een bezichtiging waard!


In het kort:
+ Netto woonoppervlakte ca. 80 m2 conform NEN2580.
+ Inhoud ca.274 m3.
+ Gemeentemonument.
+ Gefundeerd op staal volgens opgave gemeente Haarlem.
+ Geactiveerde, maar nog slapende VvE met opstalverzekering.
+ C.V.-combiketel Vaillant uit 2017, periodiek onderhouden.
+ Parkeren op straat middels parkeervergunning of via abonnement in nabijgelegen parkeergarage.
+ Oplevering in overleg.


~ ENGLISH ~

Always wanted to live in a characteristic apartment in the historic city center of Haarlem? Then this could just be your dream home!

In one of the nicest streets of Haarlem, in the heart of the center, yet quietly located, you will find this attractive, double upstairs apartment from ca 1880 with spacious bedroom and a lovely roof terrace facing west. In addition, the house has the following advantages:

+ Light living room with high ceilings and built-in cupboards.
+ Neat open kitchen renewed in 2018.
+ Characteristic and spacious bedroom with beams and in the ridge sight.
+ Modern bathroom (2018).
+ Sunny roof terrace of approx. 9 m2 facing west (no official permit)
+ Located in a quiet, car-free street.
+ At a prime location in the center near the Grote Markt, shops, restaurants, roads, public transport and (sports) facilities.

Experience this home in a unique way with our virtual home tour. Walk through the house, view the house from a distance or zoom in. Curious? Take a look at the 3D tour on Funda!
Read full description

Features

Transfer

Entry date
2021-5-22
Status
sold conditionally
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
1880

Surface Area and Volume

Floor space
80 m²

Layout

Total number of rooms
3
View all features

More information

Witte Herenstraat 18 rood 2011NV Haarlem

View maps

Haarlem

Haarlem is a city in North Holland with lots to see and do. With an abundance of historical sights, cultural attractions and hidden gems crammed into a relatively small city, Haarlem truly is a sightseers’ paradise. This Dutch city offers a lively cultural scene, a good atmosphere, and excellent shopping. Haarlem is close to the beaches of Bloemendaal and Zandvoort. It is the capital of the province of North Holland. Since it is only a 15-minute train ride from Amsterdam, many residents commute to the country's capital for work.

Your purchasing agent knows the market like no other

When you enlist the services of a purchasing agent who is affiliated with the MVA or NVM, you can be sure he or she knows all the ins and outs of the relevant market. Especially when housing prices are volatile, you can be assured that your estate agent is taking all the necessary factors into account.

Continue reading